18.9 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 18:25

Franța, Cehia și Norvegia caută angajați români. Ce salarii oferă

spot_img

Zeci de locuri de muncă pentru români sunt oferite, prin rețeaua europeană Eures, de angajatori din Cehia, Norvegia și Franța, salariile putând ajunge până la 3.000 de euro/lună.

Astfel, angajatori din Franța caută tăietori de lemne din România, în schimbul unor salarii de până la 1.430 de euro pe lună. Singura cerință este ca viitorii angajați să aibă noțiuni de limba franceză.

În plus, Hotel Le Tourisme, din Chamonix caută “agenți de curățenie”, posturi pentru care sunt oferiți 10 euro pe oră. Candidații trebuie să aibă un an de experiență și să știe franceză.

Un angajator din Cehia caută șoferi de TIR din România, 50 de locuri fiind disponibile. Contractele de muncă sunt pe perioadă nedeterminată, iar salariile oferite sunt de 1.500 de euro pe lună, la care se adaugă bonusuri. Cazarea, masa și cheltuielile de călătorie sunt asigurate. Candidații trebuie să fie absolvenți de liceu, să aibă permis de conducere categoriile C și C+E, cazier curat, certificate medicale din care să reiească că sunt apți de muncă și experiență mai mare de 2 ani. Transportul de mărfuri trebuie realizat conform termenilor stabiliți, cu respectarea termenelor de muncă. Transportul se va efectua în țari din Europa Centrală și de Est.

Angajatori novergieni caută, în schimb, dulgheri români (parchetari și muncitori calificați în ca dulgheri cofraje). Candidații la aceste posturi trebuie să știe limba engleză (nivel mediu), să aibă 2-3 ani de experiență, abilitatea de a citi și de a înțelege desenele tehnice, bune abilități de lucru în echipă, să fie persoane eficiente și precise. Angajatorii oferă între 18 și 20 de euro pe oră.

Cei care doresc mai multe detalii legate de aceste oferte de muncă, trebuie să acceseze site-ul Eures (http://www.eures.anofm.ro/), unde pot lua legătura cu angajatorii.

R.D.