32.4 C
București
miercuri, 6 iulie 2022 - 18:52
No menu items!

Franța a înghețat active rusești în valoare de peste 23 de miliarde de euro, printre care imobile, iahturi și elicoptere. Olanda a imobilizat 20 de iahturi

spot_img

Ministerul de Finanţe al Franţei a publicat o listă detaliată a activelor ruseşti în valoare de 23,7 miliarde de euro, pe care ţara sa le-a îngheţat de când Rusia a invadat Ucraina în 24 februarie, transmite CNN. Lista activelor include 33 de proprietăţi imobiliare cu o valoare de achiziţie de 573,6 milioane de euro, trei iahturi în valoare de peste 125 de miliarde de euro, şase elicoptere în valoare de peste 60 de milioane de euro şi trei opere de artă în valoare de 7 milioane de euro, transmite News.ro.

Activele care aparţin Băncii Centrale a Rusiei, despre care ministerul spune că valorează 22,8 miliarde de euro, reprezintă cea mai mare parte a activelor îngheţate.

Lista activelor include, de asemenea, 33 de proprietăţi imobiliare cu o valoare de achiziţie totală de 573,6 milioane de euro, inclusiv o serie de adrese din Antibes, Saint-Jean-Cap-Ferrat şi Saint-Tropez de pe Riviera Franceză.

Au fost listate şi active bancare îngheţate, alături de trei iahturi în valoare de peste 125 de miliarde de euro, şase elicoptere în valoare de peste 60 de milioane de euro şi trei opere de artă în valoare de 7 milioane de euro.

Autorităţile olandeze au imobilizat 20 de iahturi vizate de sancţiuni impuse Rusiei

Autorităţile olandeze au anunţat, marţi, că au imobilizat 20 de iahturi vizate de sancţiuni impuse Rusiei din cauza războiului din Ucraina, transmite News.ro.

„Ca urmare a sancţiunilor împotriva Rusiei şi Belarusului, vămile au plasat 20 de iahturi în nouă şantiere navale şi comercianţi sub supraveghere sporită”, au declarat autorităţile vamale olandeze.

Acestea au precizat că iahturile ”nu sunt autorizate să fie livrate, transferate sau exportate”.

Paisprezece dintre iahturi sunt în construcţie, iar şase sunt în depozit sau în întreţinere.

Potrivit autorităţilor, patru au fost legate de o persoană aflată pe lista de sancţiuni a UE.

Anterior, în 6 aprilie, autorităţile vamale olandeze anunţau că au imobilizat 14 iahturi în şantiere navale – 12 în contrucţie şi două la întreţinere.

Mai multe ţări europene au anunţat recent confiscarea unor iahturi vizate de sancţiuni de la începutul invaziei ruse a Ucranei, la 24 februarie.

                                                                                                                   Adina Silav