17.9 C
București
marți, 22 iunie 2021 - 7:37

Francois Hollande: Franța își va menține poziția fermă în problema programului nuclear al Iranului

spot_img

hollande

Franța intenționează să-și mențină poziția fermă față de Iran și programul său nuclear, l-a asigurat președintele francez Francois Hollande pe premierul israelian Benjamin Netanyahu, în cadrul unei discuții telefonice pe care cei doi au purtat-o vineri, informează sâmbătă Palatul Elysee.

Francois Hollande a subliniat că Franța așteaptă ca acea linie politică moderată pe care a adoptat-o noul președinte iranian Hassan Rohani “să fie transpusă în realitate”.

Surse diplomatice israeliene au informat că, în timpul discuției telefonice, cei doi lideri au abordat probleme legate de “viitoarea reuniune G-6 de la Geneva”, dedicată programului nuclear al Iranului.

După cum anunța publicația israeliană Haaretz, în Israel au întreprins vizite șefii delegațiilor franceză și britanică la negocierile G-6, în scopul de a informa partea israeliană cu privire la poziția țărilor lor. Potrivit cotidianului menționat, “G-6” este tentat să relaxeze regimul de sancțiuni, în schimbul unor concesii din partea Iranului. Israelul, în schimb, este de părere că sancțiunile trebuie să rămână la nivelul actual.

În acest sens, într-un interviu pentru France-24, Netanyahu îndemna Franța să nu-și reducă vigilența la adresa Iranului. “Franța se situa pe o poziție foarte fermă în problema Siriei, ca și în problema Mali, iar acum ea trebuie să manifeste fermitate și în problema Iranului, fără să se lase influențată de zâmbetele lui Rohani”, a declarat premierul israelian.

A.V.