3.1 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 23:04
No menu items!

Francezii dezaprobă publicarea cărții lui Valerie Trierweiler despre Francois Hollande

spot_img

În cartea, „Merci pour ce moment”, lansată la 4 septembrie, Valerie Trierweiler revine asupra relației sale cu Francois Hollande

 „Merci pour ce moment”

 

Majoritatea francezilor dezaprobă publicarea cărții lui Valerie Trierweiler în care aceasta îl atacă pe șeful statului, Francois Hollande, arată două sondaje realizate de CSA și Harris Interactive și publicate miercuri, transmite AFP.

În cartea, „Merci pour ce moment”, lansată la 4 septembrie, Valerie Trierweiler revine asupra relației sale cu Francois Hollande și a vieții sale la Palatul Elysee. Un procent de 56% dintre cei intervievați consideră că ea a greșit că a scris această carte, în timp ce 41% apreciază că a luat o decizie corectă, conform unui sondaj Harris Interactive realizat pentru VSD.

Într-un alt sondaj, realizat de CSA pentru Nice-Matin, 67% dintre cei intervievați dezaprobă publicarea cărții, în timp ce 33% o aprobă.

Totuși, cartea, publicată în 200.000 de exemplare, aproape s-a epuizat în librăriile franceze, fiind vândute 145.000 de volume în patru zile, dintre care 131.000 în variantă tipărită, conform institutului GfK.

Editura unde a apărut cartea, Les Arenes, a anunțat marți un nou tiraj de 270.000 de exemplare.

C.A.