3.6 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 9:09
No menu items!

Franța va continua să demoleze taberele de romi

spot_img

Franța va continua să demoleze taberele de romi

Ministrul francez de interne Manuel Valls a declarat că politica de demolare a taberelor ilegale de romi din Franţa este necesară şi va continua, “cu respectarea legii şi a securităţii locuitorilor lor”.

“Nu vreau să las ca această situaţie intolerabilă să continue. Mai mult ca oricând, demolările sunt necesare şi vor continua. Acest lucru se va face cu respectarea legii şi a securităţii locuitorilor lor”, a afirmat Valls.

Totodată el a adăugat că în Franţa există în prezent “circa 400 de tabere ilegale, dintre care două treimi în Île-de-France. Numai la Seine-Saint-Denis există aproape 130, unde locuiesc 8.000 de persoane”.

El a mai spus că intenționează să lupte împotriva “traficului de fiinţe umane şi a delicvenţei care apar în aceste locuri şi care exploatează mizeria umană”.

Valls a semnalat de asemenea atenţia că alternativa satelor de inserţie a romilor este dificil de pus în aplicare.

“S-au făcut experimente la Tourcoing sau Montreuil. Sunt familii care vor să se integreze, însă ele sunt o minoritate. Aceste experienţe sunt prin urmare dificil de pus în aplicare. La Paris, vara trecută a fost lansat un proiect cu asociaţiile. La momentul intrării în acest proces, majoritatea familiilor s-au evaporat. Prefecţii sunt supuşi unor imperative dificil de conciliat, în care există, pe de o parte, demolările şi, de cealaltă parte, necesitatea de a realiza un diagnostic al situaţiei locuitorilor”, a declarat Valls.

El a mai spus că sistemul, în prezent  eliminat, de acordare a unui ajutor de 300 de euro fiecărui rom care decide să revină în România s-a dovedit a fi ineficient, deoarece romii plecau şi reveneau de mai multe ori profitând de această sumă.

S-a menţinut totuși un ajutor de 50 de euro pentru fiecare adult şi de 25 de euro pentru fiecare copil, pentru a sprijini întoarcerea lor în țară. Totodată, au fost finanţate 80 de micro-proiecte în România pentru a îmbunătăţi condiţiile de viaţă la faţa locului.

C.I.