17.4 C
București
marți, 3 octombrie 2023 - 13:21
No menu items!

Franţa vrea o „reacţie în forţă” în Siria, dacă masacrul se va confirma

spot_img

Franţa vrea o „reacţie în forţă” în Siria, dacă masacrul se va confirma

Franţa vrea „o reacţie în forţă”, în cazul în care masacrul cu arme chimice se confirmă în Siria, a declarat joi şeful diplomaţiei franceze, Laurent Fabius, excluzând posibilitatea de a trimite trupe terestre, relatează France Presse..

„Dacă se va adeveri, poziţia Franţei este că trebuie să existe o reacţie”, o „reacţie care poate lua forma unei reacţii în forţă”, a declarat şeful diplomaţiei franceze într-o intervenţie la posturile de televiziune RMC şi BFM.

După confirmarea recurgerii de către Damasc la armele chimice,  Laurent Fabius a evocat la 4 iunie posibilitatea de a reacţiona „într-o manieră armată” asupra locului unde sunt produse aceste arme, considerând însă  „imposibilă” posibilitatea de a trimite militari pe teren.

Opoziţia siriană a afirmat miercuri că regimul a ucis cel puţin 1.300 de persoane, între care majoritatea copii, într-un atac chimic în apropiere de Damasc, fapt dezminţit de regim, în timp ce aliaţii săi ruşi au evocat o ‘provocare’.

Dacă atacul „se adevereşte”, „consider că el nu poate rămâne fără răspuns din partea celor care cred în dreptul internaţional”, a declarat Fabius.

T.E.