21.2 C
București
marți, 30 mai 2023 - 11:00
No menu items!

Franţa: Acuzaţii de înscriere frauduloasă pe listele electorale. 82 de români, înscrişi cu domiciliul la aceeaşi adresă

spot_img

_
–>

 Tentativă de furt a unei ștampile de vot la Malu cu Flori

Înscrierea a 82 de români cu domiciliul la aceeaşi adresă pe listele electorale din Saint-Denis (la nord-est de Paris) a provocat dissensiuni între candidatul socialist Mathieu Hanotin, care suspectează o fraudă, şi primarul comunist Didier Paillard, care denunţă o stigmatizare, informează Le Figaro, în ediţia electronică.

Deputatul socialist a anunţat miercuri că va depune în cursul zilei un recurs la tribunal pentru fraudă pe listele electorale, după ce a fost „surprins să constate că din 206 alegători din UE înscrişi la Saint-Denis, 82, toţi de origine română, domiciliază la aceeaşi adresă”, precizează publicația menționată.

Avem dubii serioase cu privire la controlarea domiciliilor a 48 de persoane care locuiesc în această tabără. Dacă sunt aduse dovezi, cu atât mai bine, dar sunt persoane în cazul cărora nu am găsit dovezi privind adevăratul lor domiciliu

Mathieu Hanotin,

deputat socialist

 Denunţând „nerespectarea condiţiilor democratice”, Mathieu Hanotin constată „o creştere masivă la o singură adresă” şi susţine că „se îndoieşte de caracterul individual al demersului” de înscriere pe liste.

În opinia lui Didier Paillard, actualul primar din Saint-Denis şi cap de listă al Frontului stânga-EELV-MRC la alegeri, „acuzaţia gravă de înscriere frauduloasă pe listele electorale a persoanelor de naţionalitate română” ţine de „zvonuri” şi „stigmatizare”.

C.A.