3.9 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 16:34
No menu items!

Fragmente ale avionului AirAsia dispărut duminică, depistate în Marea Java. Zeci de cadavre recuperate

spot_img

Fragmente ce seamănă cu uşa unui avion şi un tobogan pentru evacuarea de urgenţă au fost depistate marţi în Marea Java din Indonezia, în zona de căutare a avionului AirAsia, dispărut cu 162 de persoane la bord, au anunţat forţele aeriene indoneziene

airasia-prabusit

Peste 40 de cadavre au fost recuperate marţi din Marea Java, în timpul operaţiunilor de căutare a avionului AirAsia, dispărut în largul Indoneziei, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a marinei naţionale. Fragmentele depistate marţi în Marea Java sunt ale “avionului AirAsia” dispărut duminică.

Potrivit radioului militar, nava de război Bung Tomo a recuperat 40 de cadavre, iar numărul lor creşte. Sunt foarte ocupaţi acum“, a precizat Manahan Simorangkir.

Directorul general al aviaţiei civile indoneziene afirma că mai multe fragmente (obiecte care semănau cu veste de salvare, colaci de salvare, o ușă, un tobogan folosit pentru evacuarea de urgență) depistate marţi în Marea Java sunt cele ale “avionului AirAsia”. “Pentru moment, se poate confirma că este avionul AirAsia, iar ministrul transporturilor va pleca în scurt timp către Pangkalan Bun“, în zona căutărilor, unde au fost descoperite fragmentele respective, a precizat Djoko Murjatmodjo.

Pe baza observaţiilor efectuate de echipele de căutare şi salvare, au fost găsite obiecte importante precum o uşă pentru pasageri şi o uşă de cală. Acestea au fost găsite în mare, la 100 de mile (160 de kilometri) sud-vest de Pangkalan Bun“, oraş din centrul regiunii Kalimantan, pe insula Borneo, a precizat el.