1.8 C
București
sâmbătă, 22 ianuarie 2022 - 18:47
No menu items!

Frăție „de dreapta” în sectorul 1: PNL a bătut palma cu PMP și PDL, sub oblăduirea liderului liberal Răzvan Mironescu

spot_img

Mironescu_Razvan

O frăție „de dreapta” s-a născut în sectorul 1, sub oblăduirea președintelui interimar al PNL Sector 1, Răzvan Mironescu,  ajuns recent la șefia filialei conduse anterior de fostul vicepremier Daniel Chițoiu, dar și cu sprijinul lui Ludovic Orban. Suse din partid au declarat, pentru Sursa Zilei, că liberalii au bătut palma cu PMP și PDL, pentru a face o alianță „anti-PSD”.

Alianța „neoficială” ar avea implicații mai ales la nivelul Consiliului Local Sector 1, unde primar este fostul liberal Andrei Chiliman, un opozant declarat al președintelui PNL, Crin Antonescu. Edilul spunea la sfârșitul lunii februarie că Antonescu ar trebui să își dea demisia pentru eșecul USL.

Mironescu a devenit favorit la preluarea șefiei PNL Sector 1 după ce partidul i-a retras sprijinul politic lui Chițoiu, acesta din urmă renunțând pe rând la funcția de membru al Executivului și, ulterior, la atribuțiile de secretar general. La rându-i, fostul vicepremier se afla la conducerea PNL Sector 1 în regim de interimat, după ce îl înlocuise pe Eugen Nicolăescu.

Răzvan Mironescu are 47 de ani, este deputat și anterior ocupării funcției de președinte interimar la PNL Sector 1 a fost secretar coordonator al PNL Sector 6, fiind de altfel omul de încredere al primarului PNL Rareș Mănescu, cel care l-a și susținut la sectorul 1. Este de profesie inginer, dar și-a completat studiile, în 2011, și la Colegiul Național de Apărare.

C.C.