FPTR: Romexpo nu este pregătit să organizeze un târg de turism modern

Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) a criticat centrul expozițional Romexpo, care ”demonstrează că acesta nu este pregătit să organizeze un târg de turism modern”, din cauza unor ”proceduri învechite”.

”Ultima ediție a Târgului de Turism al României, desfășurată între 16 și 19 februarie 2017, la Romexpo, a arătat că și această manifestație are un success sezonier, precum turismul romanesc, cu câteva ore de vârf, cu standuri aglomerate şi multe ore cu mai puţini vizitatori şi pavilioane mai puţin căutate”, potrivit unui comunicat al Federației.

Argumentele FPTR:

  • Denumirea de Târg de Turism al României nu mai coincide cu ofertele promovate în cadrul acestuia, deoarece cele mai multe sunt de turism extern.
  • Procedurile învechite ale centrului expoziţional Romexpo ne-au făcut să realizăm ca acesta nu este pregătit pentru a organiza târg de turism modern.
  • Spre deosebire de ediţiile de primăvară anterioare ale Târgului de Turism, cea de anul acesta a fost organizată mult mai devreme, fiind prea aproape de ediţia de toamnă şi prea departe de sezonul estival.
  • De aceea, Ediţia de primăvară a Târgului de Turism al României din acest an a ocupat doar 5 pavilioane, spre deosebire de cea de anul trecut, cand au fost ocupate 6 pavilioane.
  • În comparaţie cu ediţia din primăvară din anul 2016, unde au participat în calitate de expozanţi şi co-expozanţi 285 firme romaneşti şi din străinătate, anul acesta au participat cu 5 % mai puţini expozanti: 189 din România şi  83 din alte ţări precum Austria, Bulgăria, Croația, Egipt, Federația Rusă, Grecia, Israel, Moldova, Palestina, Polonia, Republica Dominicană, Turcia sau Ungaria.
  • Cei mai mulţi dintre vizitatori caută reducerile pe plan extern, standurile turoperatorilor care vindeau turiştilor pachete cu reduceri până la 35% fiind cele mai aglomerate.

Centrul Expozițional Romexpo este deținut de Romexpo SA, societate comercială care are ca acționar majoritar Camera de Comerț și Industrie a României.

T.S.

NICIUN COMENTARIU