7.7 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 4:13

Fougasse au fromage

spot_img

Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

fougasse_fromage

Ingrediente:

  • 300 gr făină,
  • 60 ml lapte,
  • 1 linguriță zahăr,
  • 2 lingurițe ulei de măsline,
  • 100 gr brânză cremoasă,
  • ½ ardei capia,
  • 20 gr drojdie,
  • sare,
  • busuioc,
  • cimbru.

Mod de preparare:

Se amestecă sarea cu zahărul și drojdia. Încet, încet, drojdia se va înmuia. Laptele se încălzește puțin și se toarnă peste amestecul de drojdie. Se amestecă până când zahărul se dizolvă în întregime.

Făina se cerne, se pune într-un bol și în mijloc se lasă un loc liber unde se va turna laptele cu drojdia. Se frământă aluatul până când nu mai este lipicios, apoi se adaugă 1 linguriță din uleiul de măsline și busuioc și se mai frământă puțin, cât să se încorporeze uleiul în aluat, apoi se lasă să crească pentru 30-40 minute.

Între timp, brânza se taie cubulețe sau se sfărâmă între degete. Ardeiul se spală și se taie cubulețe mici.

După ce aluatul a crescut, se taie în două părți egale și se întinde sub formă de foaie ovală.

Se unge aluatul cu ulei de măsline, apoi se presară brânză și ardei.

fougasse

Se pliază și se dă forma de frunză, se crestează câteva tăieturi oblice, scurte. Se presară sare gronjoasă și semințe de ardei pe deasupra și se așează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

fougasse1

Se introduce tava la cuptorul încălzit la 175 grade pentru 30 minute.

Când frunza s-a rumenit deasupra, se scoate să se răcească.

Se servește caldă.

fougasse2

Pentru un aspect lucios, se poate unge pe deasupra cu apă, atât înainte de a fi băgată la cuptor, cât și imediat după coacere.

fougasse3

Poftă bună!

Nicoleta Popa