7.8 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 0:19

Fotomodelul Natalia Mateuţ, condamnată la închisoare

spot_img

Fiica fostului internațional dinamovist face puşcărie în Olanda

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fiica fostului internaţional dinamovist Dorin Mateuţ a fost condamnată la o lună de închisoare de Curtea din Amsterdam pentru ca a făcut cumpărături de peste 100.000 de euro cu carduri clonate.

Infracţiunile au fost comise, conform sentinţei consultate de Sursa Zilei, în perioada 25 martie 2011 – 2 aprilie 2011. Natalia Mateuţ a fost reţinută pe 2 aprilie 2011 chiar la ieşirea dintr-un magazin Burberry, informaţia eliberării fiind făcută publică chiar de tatăl tinerei două zile mai târziu.

Conform sentinţei, timpul petrecut în arestul preventiv îi va fi scăzut din pedeapsă, nefiind clar dacă aceasta este supendată de la executare o perioadă. În momentul reţinerii, fotomodelul avea asupra sa o sacoşă în care se aflau o curea şi două eşarfe Burberry. Actul de acuzare arată că tânăra ar fi folosit cu intenţie mijloace de plată despre care ştia că sunt false în timpul unei şederi de o săptămână în capitala Olandei. Cu ajutorul a patru carduri American Express clonate, Natalia Mateuţ ar fi făcut cumpărături de nu mai puţin de 111.700 de euro de la Burberry, Luis Vuitton, Hugo Boss, Salvatore Feragamo, Chanel, Dodato, dar a achitat şi nota de plată la hotelul de 5 stele Barbizon Palace.

Conform expertizei din dosar, niciunul dintre cele patru carduri folosite pentru cumpărături în Amsterdam nu corespunde bandei magnetice, fiind imitaţii ale unor carduri reale de acelaşi model, cu elemente de autenticitate aparent prezente, însă cu un material şi sisteme de securitate suspecte. Caracteristicele cardurilor folosite de Natalia Mateuţ arată că intenţiona să înşele vigilenţa angajaţilor din magazine.

Judecătorii au reţinut însă numai o parte dintre acuzaţiile parchetului, care ceruse patru luni de închisoare „în concordanţă cu gravitata faptelor, circumstanțele comiterii faptelor şi profilul persoanei acuzate”. Acuzatorii menţionează că Natalia Mateuţ a dat dovadă de “vindecare”, predând o serie de articole marca Burberry despre care exista suspiciunea rezonabilă că au fost cumpărate de aceasta. Din sentinţă reiese că fotomodelul s-a prezentat ultima dată pe 4 ockombrie în faţa organelor judiciare din Amsterdam. Curtea luat în calcul o pedeapsă de 2 luni de închisoare, însă a redus-o la jumătate din cauza vechimii dosarului. Judecătorii au decis şi returnarea bunurilor către proprietari.

Maia Constantin