20.7 C
București
vineri, 29 septembrie 2023 - 1:07
No menu items!

Fotografii suprarealiste realizate de un român, elogiate într-un cotidian britanic – FOTO

spot_img

 ionut caras

O serie de fotografii suprarealiste şi spectaculoase, realizate de românul Ionuţ Caraş cu ajutorul programului Photoshop, sunt prezentate într-un articol elogiativ publicat pe site-ul tabloidului britanic Daily Mail.

În articolul intitulat „Lumea prin ochii Photoshopului: Un artist creează versiuni bizare ale realităţii în care copiii se dau în leagăn în nori, iar animalele fac lucruri imposibile”, autorul său consideră că fotograful şi artistul Ionuţ Caraş a creat o serie de imagini uluitoare prin modificarea propriilor fotografii obişnuite şi transformarea lor în creaţii bizare ce par desprinse dintr-o altă lume .

caras-ionut-11

Ionuţ Caraş spune că se consideră un „foto-mecanic” şi că a creat acea serie de fotografii uluitoare folosind un program computerizat.

ionut-caras12

Ionuţ Caraş spune că opera sa reprezintă o manifestare a viselor sale şi a dezvăluit că se inspiră adeseori din culorile caracteristice pentru două anotimpuri: toamnă şi iarnă. Fotograful lucrează ca fotograf profesionist şi oferă în paralel cursuri de fotografie persoanelor care vor să înveţe să manipuleze pe cale digitală operele fotografice.

C.A.