13.6 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 13:31

Fotografii inedite cu Alexander Adamescu în Parlamentul britanic, pledând pentru eliminarea mandatului european de arestare

spot_img

În timp ce autoritățile române încearcă să-l aducă în țară pe fiul răposatului om de afaceri Dan Adamescu, Alexander Adamescu își vede bine-mersi de treabă. El a fost fotografiat recent aflându-se la un simpozion organizat chiar în Camera Comunelor (camera decizională a Parlamentului Britanic).

O fotografie intrată în posesia Sursa Zilei îl înfățișează pe Bogdan Alexander Adamescu participând la o sesiune de dezbateri organizată de Partidul Conservator, în cadrul campaniei „Conservatives for Liberty” (Conservatori pentru libertate). Reuniunea a avut loc chiar în Camera Comunelor (House of Commons), camera decizională a Parlamentului britanic. Este bine știut că Partidul Conservator militează pentru eliminarea mandatului de arestare britanic, acum mai ales în condițiile Brexit-ului.

La dezbatere a luat parte și parlamentarul britanic Jacob Rees-Mogg, membru al Partidului Coservator, precum și europarlamentarul britanic Steven Woolfe.

Alexander Adamescu se află sub incidența unui mandat național de arestare, dar și a unui mandat european, rămase definitive prin decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție din 10 februarie 2017. Anul trecut, Alexander Adamescu a fost arestat la Londra, în vederea judecării extrădării în baza mandatului european. Ulterior, a fost pus sub control judiciar, iar decizia finală privind extrădarea sa ar putea fi luată luna viitoare.

Potrivit referatului pentru emietera mandatului de arestare, întocmit de DNA, „în cursul lunilor iunie și decembrie 2013, inculpatul Adamescu Bogdan Alexander împreună cu tatăl său a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro respectiv 23.000 lei magistraților Stanciu Ion și Rovența Elena, judecători la Tribunalul București – Secția VII Civilă pentru ca, în schimb, aceștia să dispună, în dosare privind procedura insolvenței, soluții favorabile unora dintre societățile la care acționar era Adamescu Grigore Dan”.

Andrei Tudor