27 C
București
joi, 21 septembrie 2023 - 22:11
No menu items!

FOTO / VIDEO. S-a deschis circulația pe Pasajul Drajna. Lucrările au fost finalizate înainte de termen

spot_img

Pasajul Drajna s-a deschis circulației marți, 30 mai, a anunțat ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. „Astfel, sunt eliminate blocajele care se formau pe DN21 la trecerea la nivel cu linia de cale ferată de la Dragalina”, a declarat ministrul.

Pasajul a fost finalizat înainte de termenul prevăzut în contract. „Constructorul român a finalizat pasajul de la Drajna înainte de termenul contractual. Iar construcția a fost finanțată prin POIM. Pasajul face parte din viitorul drum Transregio Brăila – Slobozia- Călărași – Chiciu”, a mai spus Grindeanu. 

 

Pasajul de la Drajna, care face legătura între capitală și litoral, are o lungime de 2,74 kilometri și traversează DN 3A şi linia de cale ferată Bucureşti-Constanţa. Investiţia s-a ridicat la aproape 100 de milioane de lei fără TVA. Pasajul aduce o serie de beneficii la nivel regional şi naţional: va creşte viteza de tranzitare, prin eliminarea timpilor pierduţi anterior la barieră şi va duce la creşterea siguranţei rutiere, prin eliminarea traversării la nivel a căii ferate.

Amalia Capră