32.2 C
București
miercuri, 23 iunie 2021 - 18:54

FOTO/VIDEO Prefectul de Bihor, în cămasă albă și pantofi eleganți, în funicular pentru a inspecta inundațiile

spot_img

Prefectul județului Bihor a făcut o inspecție miercuri la Stația hidrometrică Tinca unde apele au depășit nivelul maxim istoric după ploile abundente din ultimele zile. Dumitru Țiplea nu a venit în cizme de caucuuc, ci cu pantofi eleganți și cămașă albă, iar inspecția a făcut-o dintr-un funicular. În timp ce pentru prefect părea o plimbare mai degrabă relaxantă, un angajat al Apelor Române dădea la manivelă pentru a deplasa funicularul dintr-o parte în alta.

Îmbrăcat la patru ace, politicianul s-a „dat” peste Crişul Negru, la staţia hidrometrică de la Tinca, cu un funicular. A fost însoțit de doi angajați de la Apele Române.

Jurnaliștii s-au sesizat când, după inspecție, pe pagina de facebook a Prefecturii Bihor au fost postate filmarea și fotografiile care îl arată pe prefect în plină activitate de inspecție.

 

“Ocupând această funcţie, eu consider că fac politici publice în primul rând. Am mers să văd tehnic cum stau lucrurile, colegii mei chiar făceau acele măsurători, este o întâmplare. Nu mă plimbam, am participat la o măsurătoare pe care colegii mei de la ABA Crişuri o făceau în acel moment, o dată la fiecare oră ei asta fac, măsoară cotele”, a declarat prefectul de Bihor, la Digi 24.

Dincolo de faptul că prefectul nu participa propriu-zis la măsurarea cotelor, prezenţa lui în ținută de birou în mijlocul inundațiilor a venit într-o totală disonanță.