13.9 C
București
miercuri, 29 mai 2024 - 8:37
No menu items!

FOTO/VIDEO Prăpăd în țară din cauza vântului. Zeci de copaci doborâți, 17 trenuri întârziate. În Mamaia, o macara s-a prăbușit

spot_img

Cel puțin o oră și jumătate au întârziere zeci de trenuri din țară. Pe ruta București Ploiești circulația trenurilor a fost înteruptă temporar din cauza vântului puternic. În mai multe orașe pompierii au intervenit după ce copacii au căzut peste autoturisme, iar în Mamaia o macara a cedat sub puterea vântului și s-a prăbușit. România se află sub avertizare de cod galben de furtună, vântul atingând în unele zone și 80 de km pe oră.

 

Județul Prahova este unul dintre cele mai afectate de vântul extrem de puternic. Trenurile pe ruta București-Ploiești au rămas blocate pe șine, după ce vântul puternic a doborât mai mulți copaci în zona Brazi, scrie Observatorul Prahovean.

În total 17 trenuri au întârzieri de cel puțin o oră și jumătate. Circulația a fost întreruptă și reluată cu puțin timp înainte de ora 18.00.

În județul Argeș, pompierii au intervenit în mai multe zone unde copacii s-au prăbușit avariind grav autoturisme sau acoperișurIle unor case. Din fericire nu au fost victime.

Și pompierii din județul Dolj au avut aceleași probleme din cauza vântului care a suflat și cu 60 de km pe oră. S-a intervenit pentru dejajarea mai multor străzi după ce copacii s-au prăbușit.

Pompierii din București au participat la 16 intervenții pentru îndepărtarea copacilor căzuți pe autoturisme și la 11 pentru îndepărtarea arborilor de pe carosabil.

S-a intervenit pe strada C.C. Arion , strada Petru Rareș, strada Logofăt Udriste, parcul Cișmigiu, strada Doctor Clunet, strada Vatra Luminoasă, Bd. Metalurgiei, strada Burdujeni.

Totodată au fost emise mesaje pentru informarea populației prin intermediul panourilor electronice stradale și prin rețelele de socializare.

O macara a fost dărâmată de vânt în fața unui hotel din stațiunea Mamaia.