8.3 C
București
joi, 18 aprilie 2024 - 6:32
No menu items!

FOTO/VIDEO. Patru gravide şi o persoană care necesita dializă, ajutate de pompieri să ajungă la spital, în Buzău şi Vrancea

spot_img

Patru gravide şi o persoană care necesita dializă au fost ajutate de pompieri să ajungă la spital, în judeţele Buzău şi Vrancea, afectate de căderi masive de zăpadă şi viscol.

”În judeţul Buzău, unul dintre judeţele unde au fost înregistrate efecte meteo considerabile, pompierii salvatori au intervenit cu tehnica aflată în dotare pentru preluarea a 2 gravide, blocate în autoturisme. Acestea au fost transportate în siguranţă la cele mai apropiate unităţi sanitare, în vederea continuării îngrijirilor medicale care se impun acestora. Pacientele sunt stabile”, a transmis, sâmbătă, IGSU.

Sursa citată a precizat că, totodată, forţe ale ISU Buzău au acţionat pentru preluarea şi predarea către unor echipaje medicale a unei persoane care necesită dializă.

Aceştia au acţionat cu o autospecială de primă intervenţie şi comandă şi o şenilată.

Potrivit sursei citate, numai în județul Buzău peste 100 de pompieri sunt în teren și deruleaza misiuni pentru deblocarea mașinilor ramase înzăpezite, degajarea traficului rutier și distribuirea de apa potabilă persoanelor din autoturismele aflate pe tronsonul de drum afectat.

De asemenea, în Vrancea, un alt judeţ unde sunt înregistrate efecte meteo periculoase, pompierii salvatori au acţionat cu mijloace de intervenţie specifice pentru preluarea şi transportarea a două gravide, stabile, către unităţi sanitare apropiate, respectiv către echipaje medicale specializate.

Pompierii din Argeș au intervenit pe Transfăgărășan, în sprijinul echipelor administratorului de drumuri. S-a intervenit și pentru degajarea copacilor căzuți pe carosabil și a firelor de electricitate afectate din cauza ninsorilor abundente.

                                                                                                                 Adina Silav