31.8 C
București
duminică, 3 iulie 2022 - 20:26
No menu items!

FOTO / VIDEO. Incendiu uriaș în Breaza. Prefect: „Tot ce vezi în jur e ars”

spot_img

Un incendiu de proporţii a izbucnit, sâmbătă în comuna Breaza, din judeţul Buzău. Fumul putea fi văzut din municipul Buzău, situat la aproximativ 30 de kilometri distanţă. ISU Buzău a cerut sprijin de la ISU Prahova şi 20 de pompieri cu 4 autospeciale vor veni să ajute la stingerea incendiului, transmite News.ro.

Din estimările pompierilor incendiul pare a fi cel mai mare din acest an produs pe raza judeţului şi este luată în calcul solicitarea de sprijin aerian. Potrivit Instituţiei Prefectului, focul ar fi cuprins și o pădure de pini din zonă.

Potrivit prefectului judeţului Buzău, Daniel Ţiclea, în incendiul de la Breaza, care e departe de a fi stins, au ars până sâmbătă seara circa 500 de ha de vegetaţie uscată şi circa 50 de ha de pădure de pin. Pentru stingerea focului intervin cel puţin 115 pompieri şi jandarmi, alături de voluntari din mai multe localităţi din împrejurimi. Focul a ajuns foarte aproape de releul de telecomunicaţii de pe Dealul Istriţa.

Prefectul a declarat că peisajul de pe dealurile Buzăului seamănă foarte mult cu ce s-a întâmplat în vara anului trecut în Grecia. „După părerea mea, peisajul seamănă incredibil de mult cu Grecia. Tot ce vezi în jur e ars. Cred că e cel mai grav eveniment din această primăvară. Cred ca sunt 500 de ha de vegetatie uscată arsă şi cel putin 50 de ha de pădure de pin afectată. Am reuşit izolarea, dar mai avem un focar spre Buzău. Mâine voi convoca CJSU şi voi propune să se instituie zone speciale de siguranţă publică. Situaţia devine extrem de gravă, trebuie să părăsim maniera preventivă. Dacă nici asta nu e infracţionalitate…Vedeţi câte resurse, cât pericol”, a declarat Ticlea.

Raluca Dan