25.7 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 17:20
No menu items!

FOTO/VIDEO. Circulație feroviară dirijată cu prăjina: Ucrainenii au redeschis o cale ferată cu România, dar la noi trenul s-a blocat în cablurile de electricitate

spot_img

După 16 ani în care linia nu a fost folosită, miercuri a circulat primul tren Câmpulung la Tisa-Sighetu Marmației, format dintr-o locomotivă și un vagon ale Căilor ferate Ucrainene – Ukralizniția, însă primul tren de probă a dat peste unele „obstacole” pe drum, scrie ClubFeroviar.ro

Trenul ucrainean a fost blocat, după intrarea în România, de cablurile electrice prea joase din dreptul unei treceri la nivel cu un drum. Pentru a rezolva situaţia, muncitorii au găsit o soluţie rapidă. Au folosit o prăjină pentru a ține ridicate firele, cât timp trenul a trecut pe sub ele.

„La o trecere la nivel cu calea ferată, locomotiva s-a dovedit a fi prea înaltă, iar un feroviar a folosit o prăjină pentru a înălța firele electrice și de comunicații de deasupra. Abia după această „manevră feroviară” iscusită și „modernă” garnitura și-a putut continua călătoria”, notează ClubFeroviar.ro.

ClubFeroviar.ro menționează totuși faptul că a fost vorba de un tren de probă. „Sperăm că până la reluarea oficială a circulației se va rezolva și problema cu cablurile de la trecerea la nivel respectivă”, scrie publicația.

                                                                                                                 Adina Silav

SURSA FOTO/VIDEO: Facebook/Sorin Hotea