0.1 C
București
joi, 9 decembrie 2021 - 8:34
No menu items!

FOTO Unsprezece suspecţi în cazul uciderii președintelui din Haiti au fost arestaţi

spot_img

Taiwanul a comunicat, vineri, că 11 suspecţi căutaţi în ancheta asupra asasinării preşedintelui Republicii Haiti, Jovenel Moise,  au fost arestați de poliția haitiană. Aceștia au intrat prin efracţie în perimetrul ambasadei sale din Port-au-Prince. 

“În zorii zilei de 8 iulie, securitatea ambasadei a descoperit că un grup de bărbaţi înarmaţi a intrat prin efracţie în curtea ambasadei. Personalul de securitate a informat imediat personalul ambasadei şi poliţia haitiană”, a spus ea. “La cererea guvernului haitian şi pentru a ajuta la arestarea suspecţilor, ambasada a acordat poliţiei haitiene autorizaţia de a intra în perimetrul ambasadei”, a adăugat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei taiwaneze.

Într-un comunicat postat pe site-ul său, ambasada Taiwanului de la Port-au-Prince îi descrie pe bărbaţii înarmaţi drept “mercenari” şi suspecţi în asasinat.

„Poliţia a lansat o operaţiune în jurul orelor 16:00, joi, şi a reuşit să aresteze 11 suspecţi”, explică ambasada în comunicatul său. „Operaţiunea a fost încheiată”, a mai informat ambasada, calificând de asemenea asasinatul drept „crud şi barbar”.

Ambasada Taiwanului în Haiti, se află, nu departe de reşedinţa unde Jovenel Moise a fost asasinat.