28 C
București
sâmbătă, 28 mai 2022 - 14:01
No menu items!

FOTO. Un tânăr și soția sa, audiați după ce l-au atacat cu cerneală pe liderul AUR, George Simion

spot_img

Un inginer în vârstă de 32 de ani și soția acestuia sunt audiați, luni, de poliție și vor fi sancționați după ce bărbatul l-a stropit cu cerneală pe față pe liderul AUR, George Simion, cel care a organizat la Iași manifestațiile de ziua Micii Unirii, în ciuda opoziției autorităților locale care au refuzat orice celebrare a acestei zile naționale. 

„Atacatorul” este inginer și, în urmă cu puțin timp, a declarat în fața anchetatorilor că a făcut acest lucru pentru că așa și-a dorit el. Polițiștii și jandarmii au intervenit pentru a-l identifica și a-l reține pe bărbatul care l-a atacat pe liderul AUR și a stropit cu cerneală și însemnele naționale purtate de acesta. 

În momentul atacului, bărbatul cu o înălțime de peste 1,90, îmbrăcat într-o geacă neagră și cu un fular înfășurat în zona feței, a venit din spate, s-a apropiat de liderul AUR, i-a aruncat cerneala pe față și a încercat să se facă nevăzut. „A aruncat cu cerneală pe fața lui George și pe steagul acesta. Nu am văzut cine. Este ceva intolerabil, o mizerie„, a povestit un martor citat de Antena 3. 

Jandarmeria Iași a transmis ulterior că două persoane au fost identificate și au fost preluate de Poliție. „În jurul orei 10.25, asupra unuia dintre participanții prezenți în Piata Unirii din Iași, la o manifestare publică nedeclarată, a fost aruncată o substanță lichidă de culoare albastră. În acest caz, două persoane au fost identificate și extrase din mulțime de către Poliția Locală a Municipiului Iași și au fost preluați de Secția 3 Poliție a Municipiului”, au precizat reprezentanții IJJ Iași.

George Simion: „Rog Poliția să nu îl amendeze”

După incident, copreşedintele AUR, George Simion, a continuat să interacţioneze cu oamenii. El a mers printre susţinători, a dat mâna cu cei prezenți şi le-a transmis mesajele formaţiunii.  

„Noi, românii, nu ne temem de nimeni în afară de bunul Dumnezeu. Noi nu ne temem, nu suntem cu bodyguarzi, cu SPP-işti, noi suntem cu poporul român (…)În ultimii 30 de ani, politicienii s-au temut de popor, nu trebuie să se teamă. Nu ştiu de ce a aruncat, nu mi-a zis nimic. Asta nu e motiv să ne strice sărbătoarea. Rog Poliţia să nu îl amendeze pe individ, e o sărbătoare naţională. Dacă aşa a vrut el să facă, noi îl iubim. Nu voi depune plângere penală”, a afirmat George Simion. 

Copreşedintele AUR a spus că îşi doreşte ca tânărul care l-a stropit cu cerneală să nu fie amendat. „Nu contează, am reuşit să avem sărbătoare pe 24 ianuarie, şi sunt cel mai fericit (…)Am comis o ilegalitate astăzi, am făcut Hora Unirii, sunt mai mult de o mie de persoane în Piaţă, să ne trimită amenda. A trecut pandemia”, a mai declarat George Simion.  

Raluca Dan