9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024 - 2:36
No menu items!

FOTO. Un copil lăsat la bunici în Republica Moldova a trecut Prutul înot ca să ajungă la părinții lui, în Italia

spot_img

Un băiat în vârstă de 14 ani, lăsat în grija bunicilor din Republica Moldova, a fost găsit de poliţiştii de frontieră pe raza localităţii vasluiene Drânceni, după ce a traversat înot râul Prut, cu intenţia de a ajunge la rudele sale din Italia.

Potrivit Poliției de Frontieră Iaşi, o patrulă mixtă, formată dintr-un poliţist de frontieră român şi un poliţist de frontieră din Republica Moldova, care desfăşura activităţi de supraveghere a frontierei pe teritoriul Republicii Moldova, a observat, pe direcţia localităţii frontieră Drânceni, o persoană care se îndreaptă de la malul râului Prut spre interior.

„În apropierea localităţii, colegii noştri au găsit un tânăr dezorientat care nu avea documente de identitate asupra sa, iar în bagajul sumar pe care îl avea, erau haine ude şi un telefon mobil. În urma verificărilor efectuate şi din declaraţiile persoanei, poliţiştii de frontieră au stabilit că tânărul este un minor în vârstă de 14 ani, cu cetăţenie română şi italiană şi că fusese lăsat în grija bunicilor, în Republica Moldova, întreaga lui familie fiind în Italia, la muncă. Acesta a declarat că a traversat râul Prut înot, din Republica Moldova, în România, cu intenţia de a ajunge la rude, în Italia”, arată sursa citată.

Copilul a fost preluat de lucrători din cadrul Direcţiei Judeţene de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui.

                                                                                                                Adina Silav