1.4 C
București
joi, 9 decembrie 2021 - 12:35
No menu items!

VIDEO/FOTO Ultimul bilanț al inundațiilor din România. Afectate 36 de localităţi, din 15 judeţe. Intervenţii pentru evacuarea a zeci de turişti

spot_img

Ploile torenţiale căzute în ultimele 24 de ore au provocat inundaţii în 36 de localităţi din 15 judeţe, iar pompierii au intervenit și pentru evacuarea a zeci de turişti blocaţi de viituri.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a anunţat, miercuri, că 36 de localităţi din 15 judeţe au fost afectate în urma ploilor abundente din ultimele 24 de ore, zeci de persoane fiind evacuate preventiv. Tot din cauza ploilor, a fost restricţionat temporar traficul rutier pe mai multe drumuri naţionale.

“În ultimele 24 de ore, ploile abundente au produs efecte în 36 localităţi din 15 judeţe (Alba, Argeş, Botoşani, Braşov, Cluj, Caraş-Severin, Covasna, Dâmboviţa, Hunedoara, Neamţ, Olt, Prahova, Sibiu, Tulcea şi Timiş), unde s-a intervenit pentru evacuarea apei din 19 case, 7 anexe gospodăreşti, 56 curţi, 70 beciuri/subsoluri. De asemenea, colegii noştri au acţionat şi pentru degajarea a 13 copaci căzuţi pe carosabil, fiind afectate 3 autoturisme”, a transmis IGSU.

În localitatea Rucăr, 20 de persoane cazate la o pensiune au fost temporar izolate din cauza unei viituri, însă acestea nu au prezentat probleme medicale.

Inundațiile care s-au abătut în cursul zilei de marți și în județul Argeș au provocat pagube majore. Viitura a fost atât de puternică încât a luat cu ea acoperișul terasei unei pensiuni.

În localitatea Lereşti, din cauza unei viituri, accesul către Cabana Voinea a fost temporar blocat, fiind evacuate 60 de persoane care se aflau în proximitatea răului, fără a necesita îngrijiri medicale.

În Campingul Zănoaga, din județul Dâmboviţa, din cauza unei viituri produse în cursul nopţii, 25 de persoane au fost temporar blocate cu rulotele/autoturismele în camping. Apele s-au retras, iar ulterior persoanele au părăsit locaţia.

Pompierii au intervenit şi în localitatea Buşteni, din Prahova, unde, din cauza unei viituri, 8 persoane au fost evacuate preventiv, fiind relocate la Mănăstirea Buşteni.

Traficul rutier a fost blocat pe un drum judeţean (DJ 714 – Dâmboviţa) şi restricţionat pe un drum naţional (DN 74A – Alba) din cauza unui podeţ avariat de viituri, a fost temporar afectat pe 4 drumuri naţionale (DN 75 – Alba, DN 2D – Covasna, DN 68A – Hunedoara şi DN 1 – Prahova) şi 3 drumuri judeţene (DJ 121C – Covasna, DJ 687D – Hunedoara şi DJ 687E – Hunedoara), din cauza arborilor căzuţi pe carosabil, a apei şi aluviunilor de pe şosea.

Miercuri dimineaţă, nu sunt intervenţii în desfăşurare pentru înlăturarea efectelor hidrometeorologice, a precizat IGSU.


                                                                                                                  Adina Silav