29.5 C
București
miercuri, 6 iulie 2022 - 0:07
No menu items!

FOTO. Trei traficanți de droguri, reținuți după ce au adus peste 13 kilograme de canabis din Spania

spot_img

Trei persoane, acuzate de trafic intern şi internaţional de droguri, care furnizau canabis şi cocaină consumatorilor din judeţele Cluj, Mureş şi Dolj au fost reţinute. Peste 13 kilograme de canabis cumpărate din Spania au fost introduse în ţară printr-o firmă de curierat, fiind preluate la Cluj Napoca.

Potrivit DIICOT, în perioada toamna anului 2021 – vara anului 2022, cei trei inculpaţi au achiziţionat, deţinut şi comercializat droguri de risc şi de mare risc către consumatori din judeţele Cluj, Mureş şi Dolj.

La sfârşitul lunii mai 2022, unul dintre aceștia, s-a deplasat în Spania, în zona Barcelona, de unde a procurat cantitatea totală de 13,88 kg canabis. Drogurile au fost introduse în România prin intermediul unei firme de coletărie cu punct de lucru în Barcelona – Spania, fiind preluate de inculpaţi în municipiul Cluj – Napoca.

În urma percheziţiilor domiciliare, anchetatorii au descoperit şi ridicat cantităţile de aproximativ 16 kilograme de canabis şi 600 grame de cocaină, 2 grindere, 85 de pungi cu urme de substanţe, 233 de pungi prevăzute cu ziplock goale, precum şi sumele de 14.200 de lei, 500 de euro şi 400 de dolari.

În cursul zilei de vineri urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi cu propunere de luare a măsurii arestului preventiv faţă de cei trei inculpaţi.

                                                                                                                 Adina Silav