29.2 C
București
vineri, 22 septembrie 2023 - 21:49
No menu items!

FOTO. Trei pescari aflați pe braţul Chilia, salvați de Garda de Coastă după ce barca lor a început să se scufunde

spot_img

Trei persoane care erau la pescuit pe braţul Chilia au fost salvate de un echipaj al Gărzii de Coastă după ce barca în care se aflau a început să ia apă şi să se scufunde.

Potrivit Poliției de Frontieră, incidentul a avut loc vineri seară, când trei turişti, aflaţi într-o ambarcaţiune pe braţul Chilia, în zona canalul Bâstroe, au solicitat ajutor prin 112, sesizând faptul că barca se scufundă.

”În ciuda condiţiilor de navigaţie pe timp de noapte, în cel mai scurt timp (aproximativ 15 minute), în zonă a ajuns un echipaj al Gărzii de Coastă cu nava MAI 4066, care a găsit ambarcaţiunea pe jumătate scufundată, intervenind pentru recuperarea persoanelor. Acestea au vârste cuprinse între 70 şi 75 de ani şi se aflau la pescuit sportiv în momentul în care au constatat că barca a început să ia apă şi să se scufunde”, a arătat sursa citată.

Cei trei bărbaţi au fost transportaţi în siguranţă la sediul Punctului de Lucru Periprava, apoi au fost cazaţi în localitate, nefiind solicitate îngrijiri medicale.

                                                                                                                  Adina Silav