22.7 C
București
marți, 3 octombrie 2023 - 14:24
No menu items!

FOTO. „România trezește-te!”, „Ciucă și Ciolacu, hai cu noi să vă dați BAC-ul!”. Replica din stradă a profesorilor

spot_img

Peste 15.000 de profesori mărșăluiesc, marți după-amiază, din Piața Victoriei spre Palatul Cotroceni în cadrul celui mai mare protest organizat în ultima perioadă în București. 

În Piața Victoriei, profesorii au cântat, ironic, „O lume minunată”, melodia cu care Klaus Iohannis a fost întâmpinat la Sibiu de un grup de copii adus special pentru președinte, săptămâna trecută, în plină grevă a profesorilor și în timpul primelor proteste de stradă. 

În drum spre Cotroceni, unde liderii sindicali au cerut să se întâlnească cu Iohannis, cadrele didactice poartă pancarte pe care stă scris: „Vrem mai mult bănet, brutul îl vrem net”, „Ciucă și Ciolacu, hai cu noi să vă dați BAC-ul!”, „România, trezește-te!”, „Murim Noi, Muriți și voi”, „Groparii pământului: Iohannis, Ciucă, Ciolacu”, „Fără școală= popor analfabet”, „Să se susțină educatia! Vrem 6% din PIB , vrem școli”, „Nu plec in Portugalia! Nu am bani de cazare!”, „Vreți echilibru? Unde sunt cei 6 % din PIB?”, „Să se trezească la realitate. Să iasă din birourilor lor! Sunt niște impostori!”, „Este necesară o readucere aminte lui Iohannis că ar trebui să-și exercite rolul de mediator în țară!”, „Fara educație , moare o nație!”, „Nu vrem milă și pomană, vrem dreptate socială!”, „Elevii sunt cu voi!”, „Mereu sacrificați, niciodată respectati!” sau „4 la purtare pentru ignorare!”.