27 C
București
joi, 21 septembrie 2023 - 21:13
No menu items!

FOTO. Potop în zeci de localităţi din vestul ţării. Zeci de case, afectate de inundaţii

spot_img

Riscul de inundații rămâne ridicat în vestul țării, unde cursuri de apă din șapte județe sunt sub Cod portocaliu. Ploile din ultima perioadă au provocat deja numeroase pagube.

A fost prăpăd în judeţul Caraş-Severin după inundaţiile din ultimele ore. Peste 50 de case şi alte câteva zeci de gospodării şi terenuri agricole au fost măturare de viituri.

Şi în judeţele Arad, Hunedoara sau Gorj, apele au rupt garduri şi porţi, au dărâmat copaci şi au avariat maşini. 

Şi judeţul Hunedoara a fost lovit de potop, iar apele scurse de pe versanţi au inundat străzile.

Șoferii au înaintat cu greu prin apă. A fost nevoie de ajutorul pompierilor pentru a scoate apa din casele oamenilor.

În  judeţul Caraş-Severin, vijeliile au lăsat în urmă un adevărat dezastru. Cea mai afectată a fost o gospodărie unde viitura a rupt poarta casei, a dărâmat un perete şi a inundat locuinţa. Numai acoperişul casei a rămas neatins de viitură.

Cu lacrimi în ochi, proprietara se uită neputincioasă cum apa i-a distrus agoniseala de o viaţă. „Tot a luat. A intrat şi în casă”, a declarat femeia, potrivit Antena 3 CNN.

O altă femeie a povestit că totul s-a întâmplat în 30 de minute.

„Cu voia lui Dumnezeu. Nu avem ce face. În jumătate de ceas s-a strâns tot. Apă mare cum n-am mai văzut!”, a explicat femeia.

În Arad, o ploaie torenţială de câteva zeci de minute a paralizat circulaţia maşinilor şi tramvaielor în zonele joase ale oraşului. Mulţi dintre şoferi şi-au pierdut în apă numerele de înmatriculare sau capacele roţilor.

                                                                                                            Adina Silav

SURSA FOTO: ISU Hunedoara