13.1 C
București
marți, 21 mai 2024 - 3:22
No menu items!

FOTO/ Pompierii români au protejat Mănăstirea Ekklisia Profitis Ilias, din Grecia, amenințată de flăcări

spot_img

Pompierii români detașați în Grecia continuă lupta cu flăcările. Militarii români au asigurat, în noaptea de luni spre marți, protecția Mănăstirii Ekklisia Profitis Ilias, amenințată de incendiile izbucnite în zonă.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, pe parcursul zilei de luni, misiunile pompierilor militari români, din zona Vilia, au constat în limitarea propagării flăcărilor, lichidarea incendiilor izbucnite la locuințele din zonă, precum și în menținerea unei linii de protecție între frontul de incendiu și zonele neafectate.

De asemenea, la solicitarea autorităților elene, cisternele pompierilor români au alimentat autospecialele de stingere ale colegilor greci. 
 
Misiunea în zonă a fost asigurată și pe parcursul întregii nopți. Echipajele pompierilor militari români au monitorizat în permamență și au asigurat protecția Mănăstirii Ekklisia Profitis Ilias. Astfel, 11 militari, cu o autospecială de stingere, o cisternă, un autoturism de teren și un UTV (vehicul de teren), au rămas până dimineață, și s-au asigurat ca obiectivul respectiv să fie în siguranță.
 
Marți, pompierii militari din bază urmează să primească noi misiuni de intervenție, din partea ofițerului de legătură elen, ținând cont că zona în care modulul își desfășoară activitatea este încadrată la un nivel de risc de incendiu „ridicat”.
 
                                                                                                                  Adina Silav
https://www.sursazilei.ro/video-imagini-din-mijlocul-luptei-cu-flacarile-a-militarilor-romani-in-grecia-incendiu-violent-in-attica/