13 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 19:46
No menu items!

FOTO/ Poluare cu păcură în Portul Midia Năvodari

spot_img

Poluare cu păcură în Portul Midia Năvodari. O tonă de păcură a curs la descărcarea unei nave, cea mai mare parte pe mal, restul între navă şi cheu. Ministerul Mediului anunţă că urmează să fie aplicate sancțiuni.

“Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral informează că azi, 28.10.2021, ora 2.00,  în timpul descărcării navei Angi, încărcată cu păcură, care se afla în dana 4 Midia Năvodari, județul Constanța, unul din furtunurile de descărcare ale terminalului s-a spart. A rezultat o poluare cu păcură de cca. 1 tonă, din care 80% pe mal și 20% s-a scurs între navă și cheu”, a transmis, joi, Ministerul Mediului.

Personalul terminalului, ajutat de echipajul remorcherului de serviciu, a început să limiteze răspândirea poluării în apă. De asemenea, a fost anunțat tot personalul disponibil din portul Midia, precum și firma contractată pentru depoluare, pentru a începe activitatea de curățare.

“În acest moment, la fața locului sunt toate instituțiile cu rol de combatere a poluării. Păcura va fi îndepărtată de firmele specializate și dotate corespunzător după plecarea navei. Este și o suprafață de sol (cheu) afectată. Acvatoriul este în siguranță”, a mai precizat sursa citată.

Potrivit Ministerului Mediului, Inspectorii Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral sunt la fața locului și urmează să fie aplicate sancțiuni.

                                                                                                                Adina Silav