26.4 C
București
marți, 6 iunie 2023 - 16:23
No menu items!

FOTO Peste trei ani vom chema taxi aerian. 2024 este anul în care în Europa vor funcționa taxiurile zburătoare

spot_img

Taxiurile zburătoare ar urma să opereze în Europa cel mai probabil în 2024-2025, a anunţat Agenţia Europeană pentru Siguranţa Aviaţiei (EASA), potrivit Reuters. În ultima vreme tot mai multe firme europene au anunţat un ritm alert în dezvoltarea tehnologiei de mobilitate aeriană urbană pentru pasageri sau pentru transport de mărfuri, cum ar fi livrările de echipamente medicale.

Taxi Zburător la Paris 

Startup-ul german Volocopter speră să demonstreze cum funcţionează tehnologia până la Jocurile Olimpice din 2024, prevăzute să aibă loc la Paris.

Taxi zburător testat în Germania 

Potrivit unui sondaj realizat de EASA, interesul se dovedește ridicat în privinţa taxiurilor zburătoare.

Aproximativ 71% dintre cetăţenii intervievaţi de EASA în şase zone urbane şi-au exprimat interesul pentru folosirea unor astfel de aparate de zbor sau a serviciilor de livrare, iar 41% din aceştia au apreciat că cel mai mult vor beneficia cei care au nevoie de îngrijire medicală de urgenţă.

Taxi zburător Dubai

Conform EASA, până în 2030, valoarea pieţei europene de mobilitate aeriană urbană va ajunge la 4,20 miliarde de euro şi va oferi 90.000 de locuri de muncă. Circa 31% din piaţa globală pentru noua tehnologie va fi în Europa, notează Reuters.