23.8 C
București
miercuri, 16 iunie 2021 - 14:19

FOTO / Pericol de explozie la un centru de deșeuri din sectorul 6, care a luat foc

spot_img

Un incendiu de amploare a izbucnit la un centru de colectare a deșeurilor din cartierul Militari, din vestul Capitalei. În interior sunt butelii și alte recipiente sub presiune.

Incendiul a cuprins mai multe containere cu deșeuri dintr-un depozit REMAT aflat pe strada Bârsănești, în sectorul 6. Flăcările s-au extins și la un alt corp de clădire, pe o suprafață de 500 de metri pătrați.

În apropiere, la câțiva metri distanță, sunt blocuri de locuințe.

Au fost trimise la locul incendiului 13 autospeciale de stingere, două autoscări şi echipaje SMURD.

În interiorul clădirii se găsesc butelii şi alte recipiente sub presiune, motiv pentru care se acţionează cu prudenţă din exterior, pe laturile clădirii, pentru a evita extinderea incendiului.

Munca pompierilor este îngreunată de faptul că focul e alimentat continuu de deșeuri. 

Şeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, care a ajuns la locul incendiului, spune că nu înţelege cum s-a putut da aviz pozitiv funcţionării acestui centru, în condiţiile în care acesta este foarte aproape de blocuri. 

“Fumul este gros. Sunt fix în curtea locaţiei, incendiul nu este neutralizat, arde în continuare. Fumul degajat este foarte înecăcios. Aşteptăm şi un aparat de măsurare a calităţii aerului. Din păcate, e noaptea minţii ce am constatat aici. La câţiva metri de blocuri de locuinţe, e centrul ăsta REMAT unde s-au strâns stive de 6 metri înălţime de cabluri, de deşeuri, de electronice, de maşini, baterii, butelii, cauciucuri, un centru care nu ar fi trebuit să funcţioneze niciodată în Bucureşti, lângă blocuri. Sub nicio formă! Fumul este toxic, clar, prin natura materialelor care ard. Am îndoieli profunde legate de felul în care a fost emisă autorizaţia de mediu în acest spaţiu. E incalificabil ce se întâmplă!”, a declarat Octavian Berceanu la Antena 3.