20.7 C
București
joi, 28 septembrie 2023 - 23:33
No menu items!

FOTO. Percheziții de amploare în Neamț, Iași și Galați. Zeci de mii de euro falși, plasați pe piață

spot_img

Nouăsprezece percheziţii au fost făcute, marți, de poliţişti în județele Neamţ, Iaşi şi Galaţi pentru destructurarea unei grupări specializate în falsificare de bani, care a reuşit să plaseze, la începutul acestui an, peste 72.000 de euro în bancnote contrafăcute.

Potrivit DIICOT, în perioada ianuarie – februarie 2023, a fost constituit un grup infracțional organizat, având ca scop punerea în circulație de bancnotă falsificată.

Astfel, în această perioadă, au fost puse în circulație aproximativ 900 de  bancnote falsificate (în cupiură de 50 și 100 euro), activitate desfășurată pe raza a patru județe. Grupul infracțional organizat a indus în eroare, cu ocazia încheierii unor contracte de vânzare cumpărare, mai multe persoane vătămate, reușind  plasarea a peste 72.000 de euro în bancnote contrafăcute.

Având în vedere calitatea ridicată a bancnotelor contrafăcute, acestea au fost facil acceptate de către persoanele nefamiliarizate cu acest tip de valută.

În cursul acestei zile, doi dintre suspecți au fost prinși în flagrant, având asupra lor sumele de 90.700 de euro și 39.900 de lei.

Totodată, în urma perchezițiilor domiciliare efectuate, au fost identificate și ridicate  sumele de 15.650 de euro și 4.900 de lei.

Cu privire la bancnotele ce formează sumele în euro, există bănuiala rezonabilă că sunt contrafăcute.

Audierile suspecților urmează să aibă loc la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Neamț.

                                                                                                                    Adina Silav