12.9 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 1:14

FOTO/ Misiune neprevăzută a pompierilor, care s-au luptat cu incendiile din Grecia. Au intervenit la un accident produs în fața lor

spot_img

Pompierii buzoieni, care au participat la stingerea incendiilor din Grecia, au intervenit la un accident rutier produs chiar în faţa lor, acordând primul ajutor unui motociclist rănit.

“Pe drumul spre casă, cei 10 pompieri buzoieni ce au acţionat pe teritoriul Greciei au dovedit încă o dată empatia faţă de semeni. Aflându-se în drum spre Buzău, în microbuzul de transport personal, obosiţi şi nerăbdători să-şi întâlnească familiile, au asistat la un accident rutier ce s-a petrecut chiar în faţa lor. Fără a sta pe gânduri, aceştia au oprit, s-au dat jos şi au dat dovada de profesionalism, ca la orice intervenţie la care participă”, a transmis, marţi, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău.

Pompierii au amplasat microbuzul astfel încât să blocheze sensul de mers pe care s-a produs accidentul, pentru a se proteja de alţi participanţi la trafic. Ulterior, au început evaluarea victimei, un motociclist care a intrat în coliziune cu un autoturism, în localitatea Ciolpani, şi prezenta multiple traumatisme la nivelul membrelor.

“Folosind rucsacul medical din dotare, au acordat de urgență prim ajutor calificat victimei, pastrându-l totodată calm, până la sosirea echipajelor medicale în vederea transportării acestuia la spital”, mai arată ISU Buzău.

Cei 108 pompieri români, care au luptat cu flăcările în Grecia, s-au întors, luni, acasă. Misiunea lor s-a încheiat cu două zile mai devreme decât era planificat, deoarece incendiile au fost aduse sub control. Eforturile lor au fost apreciate atât de autorități, cât și de jurnaliștii greci și de populație.

În Grecia au fost prezenți pompieri din Oradea, Sălaj, Argeș, Buzău și București.

                                                                                                                    Adina Silav