34.7 C
București
duminică, 1 august 2021 - 14:28

FOTO Misiune cu sufletul la gură pentru salvarea unui copil de doi ani ajuns pe pervazul exterior al unui geam, la etajul doi

spot_img

Un polițist și un jandarm au participat la acțiunea de salvare a copilului care ișise pe geam, la etajul doi și stătea pe pervaz. Cei doi au reușit să comunice cu micuțul până ce pompierul a reușit să urce la el și să îl ia în brațe. Întâmplarea a avut loc în Focșani.

Trecătorii au alertat miercuri pompierii când l-au văzut pe cel mic, nesupravegheat care se afla pe pervazul exterior al geamului.

“Salvatorii au plecat în cea mai mare viteză şi în mai puţin de 5 minute de la apel au ajuns la locul indicat. Cu ajutorul unei scări de fereastră din dotarea autospecialei de intervenţie au procedat la salvarea copilului,luându-l în braţe şi coborându-l la nivelul solului. Ulterior, a fost predat unui echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vrancea, prezent la faţa locului, care i-a făcut o evaluare medicală. Micuţul nu a necesitat îngrijiri fiind înapoiat mamei. Ne bucurăm de fiecare dată când, totul e bine când se termină cu bine”, a anunțat ISU Vrancea.

Cei doi salvatori, “au menţinut permanent contactul vizual cu cel mic, fiind pregătiţi să intervină dacă situaţia se schimba şi, în acelaşi timp, au cerut celor din jur să păstreze atmosfera de calm. (…) “Minorul a fost dat mamei care, printre lacrimi, a mulţumit tuturor celor care au contribuit astăzi la o minune. Mulţumim pe această cale bărbatului în vârstă de 34 de ani din Focşani care ne-a sesizat din primele secunde în care a observat pericolul în care se afla minorul şi a fost alături de forţele implicate până la final”, a anutat şi IPJ Vrancea.