19.9 C
București
joi, 11 august 2022 - 5:15
No menu items!

FOTO Libia: Protestatarii au dat foc parlamentului

spot_img

Protestatarii au luat cu asalt parlamentul libian din orașul Tobruk, situat în estul țării și au incendiat o parte a clădirii, anunță BBC.

Imaginile postate online au arătat coloane groase de fum în timp ce demonstranții ardeau cauciucuri în exterior.

În alte orașe libiene au avut loc mitinguri împotriva întreruperilor continue de energie electrică, a creșterii prețurilor și a impasului politic.

În capitala Tripoli, unde domină o administrație rivală, protestatarii au cerut organizarea de alegeri.

Cererea lor a fost susținută de șeful guvernului interimar de uniune, Abdul Hamid Dbeibah, care a declarat că toate instituțiile țării trebuie să fie schimbate.

Tulburările au loc la o zi după ce negocierile de la Geneva, sub egida Națiunilor Unite, menite să deschidă calea pentru un scrutin, s-au încheiat cu puține progrese.

Libia se află în haos de la revolta din 2011, susținută de NATO, care l-a înlăturat pe colonelul Muammar Gaddafi, conducătorul de lungă durată.

Țara bogată în petrol, un punct de plecare cheie pentru miile de migranți care călătoresc spre Europa, a avut cândva unul dintre cele mai ridicate standarde de viață din Africa, cu asistență medicală și educație gratuite. Dar stabilitatea care a dus la prosperitatea sa a fost distrusă, iar la Tripoli au loc lupte frecvente între forțele rivale.

sursa foto: capture afp