17.7 C
București
luni, 2 octombrie 2023 - 11:06
No menu items!

FOTO. Klaus Iohannis a zburat de la Sibiu la New York cu un avion de lux închiriat. Cum arată aeronava de 62 mil. $

spot_img

Președintele Klaus Iohannis a zburat duminică la New York, pentru a participa la Adunarea Generală a ONU, la bordul unui avion de la Global Jet Luxemburg, de tip Bombardier Global 6000 care poate transporta maximum 13 pasageri, relatează pagina Boarding Pass, care în ultima vreme a avut mai multe relatări despre aeronavele private utilizate de preşedinte în vizitele în străinătate şi despre traseul acestora.

Criticat în trecut pentru zborurile sale internaționale cu escală la Sibiu, Iohannis a plecat de această dată direct din orașul în care s-a născut. Potrivit Boarding Pass, Klaus Iohannis a plecat duminică de la Sibiu spre aeroportul Teterboro de lângă New York (SUA), pentru a participa la Adunarea Generală a ONU.

Administrația Prezidențială a închiriat un avion de la Global Jet Luxemburg, unul de tip Bombardier Global 6000 care poate transporta maximum 13 pasageri.

„Pentru confortul pasagerilor, scaunele din acest avion pot fi convertite în trei paturi de o singură persoană și un pat dublu.

Durata zborului dintre Sibiu și Teterboro (SUA) va fi de aproximativ opt ore și 40 de minute.

În ultimii ani, președintele a mai zburat în SUA cu avioane similare acestuia, dar produse de Gulfstream și Dassault, închiriate tot de la Global Jet Luxemburg”, arată Boarding Pass.

Conform site-urilor de specialitate, un avion Bombardier Global 6000 costă între 23 de milioane de dolari, dacă este fabricat în 2012 și poate ajunge până la 62,3 milioane de dolari, dacă este un model fabricat în 2021.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, va conduce, în perioada 18-22 septembrie 2023, delegaţia României la segmentul la nivel înalt al celei de-a 78-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), care se desfăşoară la New York, Statele Unite ale Americii.

                                                                                                                Adina Silav

SURSA FOTO: Global Jet/Boarding Pass