23 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 23:46
No menu items!

FOTO/ Intervenție de urgență în Bolintin Vale. Pompieri din două judeţe, solicitaţi pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie şi anvelope

spot_img

Pompierii din două județe au fost solicitaţi să intervină, sâmbătă după-amiază, pentru stingerea unui incendiu cu degajări mari de fum care a cuprins o suprafaţă de aproximativ zece hectare de teren, pe care se află şi anvelope uzate şi materiale plastice, în localitatea Bolintin Vale (Giurgiu).

„În urmă cu puţin timp, ISU Giurgiu a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată, anvelope uzate şi materiale plastice, pe strada Palanca din Bolintin Vale. Incendiul se manifestă într-o zonă de câmp, cu degajări mari de fum”, a declarat purtătoarea de cuvânt a ISU Giurgiu, Nicoleta Beianu.

La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Bolintin Deal, cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă. De asemenea, a fost solicitat sprijin la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, alte două autospeciale fiind în drum spre acest eveniment.

Şi Primăria Bolintin Vale a venit în ajutor cu un buldoexcavator, iar pentru că incendiul a cuprins o suprafaţă mare de teren de aproximativ zece hectare pe care se află şi anvelope uzate şi gunoi la faţa au ajuns şi reprezentanţi ai Gărzii de Mediu şi ai Comisariatul Judeţean de Mediu Giurgiu.

„Pornit iniţial de la un incendiu de vegetaţie, acesta a scăpat de sub control şi, din cauza vântului, a ajuns să cuprindă si deșeuri depozitate necontrolat la marginea satului”, a transmis Garda Națională de Mediu.

Incendiul a fost localizat şi pompierii acţionează pentru lichidarea tuturor focarelor.

                                                                                                                    Adina Silav