14.2 C
București
marți, 28 septembrie 2021 - 22:12

FOTO/ Incendiu provocat de un pacient la Spitalul de Psihiatrie din Arad. Șase persoane, intoxicate cu fum

spot_img

Un incendiu a izbucnit, duminică dimineață, la Spitalul de Psihiatrie din Arad. Trei cadre medicale şi trei pacienţi au fost transportaţi la spital. Focul a fost provocat de un pacient internat în această unitate medicală.

Incendiul de la Spitalul de Psihiatrie din Arad a izbucnit în jurul orei 04.20, apelul la numărul unic de urgenţă 112 fiind efectuat la ora 04.24, atunci când reprezentanţii spitalului au cerut ajutorul pompierilor.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad, la fața locului s-au deplasat 2 autospeciale de stingere, descarcerarea ușoară, SMURD TIM Arad, SMURD EPA Vladimirescu si SMURD EPA Curtici, cu un total de 18 subofiteri si 3 ofiteri.

În momentul sosirii echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta într-o rezervă a spitalului cu degajarea mare de fum și posibilitatea de extindere.

O parte a pacienților, aproximativ 15 persoane s-au autoevacuat.

Pompierii Detașamentului Arad au evacuat alți 6 pacienți și 3 cadre medicale.

Echipajul SMURD TIM a evaluat persoanele evacuate din care 6 au fost transportate la UPU Arad, 3 pacienti si 3 cadre medicale, toți în stare bună cu ușoară intoxicație cu fum.

Incendiul a fost lichidat, fără a se extinde.

Cauza probabilă a incendiului ”folosirea cu intenție a surselor de aprindere în vederea producerii incendiului”.

Adina Silav

SURSA FOTO: ISU ARAD