29.3 C
București
luni, 25 septembrie 2023 - 18:43
No menu items!

FOTO Grămezi de pești morți plutesc pe canalul Bega

spot_img

O mulțime de pești morți plutesc pe canalul Bega, în județul Timiș. Oamenii dau vina pe poluarea de la fermele din zonă, dar reprezentanții Administrației Apele Banat spun că de vină sunt căldurile excesive și ploile abundente.

Peștii au fost găsiți în zona Utvin, de lângă Timișoara.

Nu e pentru prima data cand se intampla asta, in aval de Timisoara, iar oamenii care semnaleaza dezastrul, precizeaza ca totul se petrece in vecinatatea locului in care fermele de porci din zona fac deversari in apele raului Bega.

”A fost saptamana trecuta o situatie cu pesti morti, cand au fost ploile in Timisoara. Este o problema, cand sunt ploi abundente, statia de epurare din zona nu face fata, iar toata apa pluviala este deversata direct in Bega. Se creeaza un mic soc pentru pestii din zona. A fost o perioada in care a fost cald, lipsa de oxigen plus acest soc legat de ploile abundente si deversarea statiei de epurare au dus la aceasta situatie. O parte dintre pestii din aval de statie mor, altii doar ametesc. Probabil o parte dintre ei au fost dusi de apa si au ajuns in zona Utvin. Noi mergem si curatam in permanenta Bega. De sambata sau de duminica tot adunam la ei, dar apa ii duce mai departe. La Sanmartin am montat un baraj plutitor sa nu ajunga pestii morti la sarbi. S-au luat probe si acest lucru a rezultat.”, a declarat  Cristian Ciocan Moisescu, director executiv al Administratiei Bazinale de Apa Banat.

râului Bega.