19.8 C
București
luni, 2 octombrie 2023 - 13:57
No menu items!

FOTO. Descinderi în Sălaj. Mai multe persoane, suspectate că făceau intervenţii chirurgicale pentru modificarea aspectului unor câini

spot_img

Poliţiştii şi procurorii din Sălaj cercetează mai multe persoane suspectate că făceau intervenţii chirurgicale ilegale pentru modificarea aspectului unor animale. Au fost făcute şapte percheziţii, în mai multe locaţii deţinute de persoanele vizate.

”La data de 6 aprilie a.c., poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău, au pus în executare 7 mandate de percheziţie domiciliară, în judeţul Sălaj”, a transmis, joi, Poliţia Română. 

Sursa citată a precizat că percheziţiile au fost efectuate la 7 locaţii, folosite de 3 persoane, bănuite de săvârşirea infracţiunii de efectuarea intervenţiilor chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codomia, cuparea urechilor, secţionarea corzilor vocale, ablaţia ghearelor, coltilotul ciocului şi dinţilor.

Cercetările sunt continuate, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie dispuse măsuri legale prin unitatea de parchet competentă.

                                                                                                                Adina Silav