-0.1 C
București
sâmbătă, 29 ianuarie 2022 - 4:16
No menu items!

FOTO Declarație uluitoare după incendiul de la Spitalul de Pediatrie din Iași. “Nu se știe pe unde trece instalația electrică”

spot_img

Este anchetă la Spitalul de Pediatrie Sfânta Maria din Iași după incendiul de marți care a dus la evacuarea a zeci de persoane, dintre care 12 copii, unul dintre ei intubat, și aparținătorii acestora. Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe a spus că la spital “sunt mari nereguli.”

Incendiul a izbucnit într-un cabinet medical din apropierea unei secții ATI.

Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe a declarat miercuri că și la acest spital, ca și în altele din județ, “e clar că sunt nereguli” și că “planul instalației electrice din clădirea construită în 1970 nu e cunoscut”.

”La Spitalul de copii Sfânta Maria nu s-au mai făcut investiții de 30-40 de ani, sunt nereguli. Nu știm pe unde este instalația electrică. Instalația e veche din 1970, de când a fost inaugurat spitalul. E nevoie urgentă de investiții (…) Practic și aici, în secția în care a izbucnit incendiul, practic suntem ca la Lețcani, nu știm pe unde practic este instalația electrică”, a spus Alexe într-o declarație de presă la Iași.

Incendiul ar fi izbucnit din cauza instalației electrice suprasolicitate, aceasta ar fi principala pistă a anchetei aflată în desfășurare.

“Colegii au simțit fum, au evacuat pacienții, s-a sunat la 112, a fost chemat electricianul, s-au întrerupt curentul electric, gazele medicinale. Protocolul, fetele asta știu să facă. Noi am făcut din ianuarie instruire cu cei de la ISU. A fost o mobilizare extraordinară”, a declarat miercuri Alina Belu, managerul spitalului.

În total, au fost evacuate 30 de persoane, astfel: 12 copii, 11 cadre medicale, 7 aparținători.

Nicio persoană nu a fost afectată de incendiu. Pacienții au fost relocați în incinta spitalului.

Spitalul Sfânta Maria se află de doi ani în reabilitare, dar nu și zona în care a izbucnit incendiul.