28 C
București
sâmbătă, 28 mai 2022 - 13:09
No menu items!

FOTO/ Cinci persoane au ajuns la spital în urma unui incendiu la un bloc din Medgidia. 40 de locatari, evacuaţi

spot_img

Cinci persoane au ajuns la spital în urma unui incendiu care a izbucnit, în noaptea de joi spre vineri, într-un bloc din Medgidia. Focul a afectat două garsoniere în care erau depozitate materiale textile şi mase plastice.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, pompierii au fost sesizaţi, în jurul orei 2.00, că în blocul 3 TINER, situat pe strada Plevnei din Medgidia, este foarte mult fum pe casa scării. La faţa locului s-au deplasat trei autospeciale de stingere, o autoscară, trei echipaje SMURD B, un echipaj de descarcerare, o autospecială transport victime multiple şi trei ambulanţe din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

La ora 02.45, la nivelul Spitalului Medgidia s-a activat Planul Alb de intervenţie, iar la ora 03.16 incendiul a fost localizat.

Cinci persoane, un bărbat cu arsuri pe faţă şi la mâini, două persoane intoxicate cu fum, dar conştiente, două femei cu atac de panică, au fost transportate la spital.

“În total, în bloc au fost aproximativ 40 de persoane, din care 25 adulţi şi doi copii, au fost evacuaţi de către echipajele de intervenţie. Incendiul s-a manifestat la două garsoniere de la etajul doi al blocului (P+3), in care erau depozitate materiale textile şi mase plastice, pe o suprafata de aproximativ 40 metri pătraţi. Holul blocului, pe o suprafaţă de 10 metri pătraţi si alte 12 garsoniere au fost afectate de fum si apă. Persoanele evacuate au fost cazate de către primărie la un hotel din Medgidia”, au transmis reprezentanţii ISU Dobrogea.

Intervenţia pompierilor s-a încheiat în cursul dimineţii.

                                                                                                                 Adina Silav