19.6 C
București
luni, 27 mai 2024 - 19:16
No menu items!

FOTO. Ce a promis Nicuşor Dan în 2012 dacă problema câinilor fără stăpân din Bucureşti nu va fi rezolvată. A și semnat

spot_img

Nicuşor Dan a promis în campania electorală din 2012 că îşi dă demisia dacă problema câinilor fără stăpân din Bucureşti nu va fi rezolvată în şase luni.

Într-un interviu din anul 2012, Nicuşor Dan, la acea vreme candidat la funcţia de primar general al Capitalei, a semnat un document prin care a promis că îşi va da demisia dacă problema câinilor fără stăpân din Bucureşti nu va fi rezolvată în şase luni după ce devine primar.

Actualul primar general a semnat documentul într-o dezbatere electorală cu Silviu Prigoană.

„Eu, Nicuşor Dan, promit să îmi dau demisia din funcţia de Primar General în situaţia în care câinii comunitari nu vor fi strânşi de pe stradă în totalitate în primele şase luni de mandat. Bucureşti, 16.05.2012”, a scris atunci Nicuşor Dan.

Nicușor Dan avansa și o serie de soluții pentru rezolvarea acestei probleme.

„Trebuie create adăposturi ale municipalității. Dacă sunt asociații de proprietari care îi revendică pe câinii care stau în apropierea blocurilor, municipalitatea le dă țarcurile ca să-i țină acolo. De asemenea, trebuie încurajată adopția pentru că niciodată nu s-a făcut publicitate pe adopția de câini. Trebuie controlata și apariția de noi câini și asta se face printr-un registru al câinilor din București, cu sau fără stăpân, prin sterilizarea celor fără stăpân și încurajarea celor cu stăpân”, spunea Nicușor Dan.

                                                                                                                  Adina Silav