-0.2 C
București
joi, 27 ianuarie 2022 - 7:42
No menu items!

FOTO Câinele salvator: S-a întins deasupra unui excursionist accidentat în munți și l-a încălzit timp de 13 ore

spot_img

Un câine a salvat viaţa unui excursionist care a căzut într-o râpă din munţii din Croaţia, întinzându-se deasupra lui pentru a-l încălzi timp de 13 ore, până la sosirea ajutoarelor, a informat, marţi, presa croată, relatează AFP.

Grga Brkic s-a rănit weekendul trecut după ce a căzut 150 de metri împreună cu câinele vărului său, în Munţii Velebit de pe coasta Mării Adriatice.

Salvatorii au întâmpinat dificultăţi în încercarea de a ajunge la om şi animal din cauza zăpezii, a gheţii şi copacilor rupţi în urma alunecărilor de teren.

“Prietenia şi dragostea dintre om şi câine nu au limite”, a declarat Serviciul croat de salvare montană (HGSS) pe Facebook.

În fotografia publicată de salvatori poate fi văzut câinele ghemuit peste victima întinsă pe o targă.

“Acest căţel este un adevărat miracol, bun, simpatic; poate iubeşte oamenii mai mult decât alţi câini”, a declarat proprietarul său pentru cotidianului Jutarnji List.

Trei drumeţi însoţiţi de North, un Malamut de Alaska în vârstă de opt luni, se aflau în coborâre pe o pantă îngheţată la momentul accidentului, care a avut loc în apropierea celui mai înalt vârf al masivului, care atinge aproape de 1.800 de metri deasupra nivelului mării.

“North s-a ghemuit pe victimă şi a încălzit-o”, potrivit HGSS.

“Din acest exemplu, putem învăţa cu toţii să avem grijă unii de alţii”, a adăugat serviciul de salvamont.

Câinii din rasa Malamut de Alaska au blana deasă şi sunt recunoscuţi pentru anduranţa lor.