9.9 C
București
vineri, 15 octombrie 2021 - 22:49

FOTO Atac terorist pe aeroportul din Kabul, confirmat de Pentagon. Zeci de victime, printre care și copii

spot_img

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby a confirmat, joi, un atac terorist care a avut loc pe aeroportul din Kabul.  În acest moment, există cel puțin 13 victime, printre care și copii.

Cu doar câteva zile înainte de termenul la care evacuarea Afganistanului trebuia încheiată, evenimentele au luat o turnură dramatică.

O serie de explozii care au avut loc joi, în apropierea aeroportului din Kabul a blocat întreaga operațiune de evacuare.

Evenimentele se desfășoară cu repeziciune, însă proporția dezastrului, în termen de victime umane, crește de la un minut la altul.

Pentagonul a confirmat joi că mai mulți membri ai personalului american aflați în Kabul au murit în urma exploziilor, iar alții au fost răniți. De asemenea, au fost victime și în rândul afganilor, potrivit unui anunț făcut de purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby.

”Condamn ferm acest atac terorist îngrozitor. Prioritatea noastră rămâne evacuarea cât mai multor oameni posibil către un mediu sigur, cât mai rapid cu putinţă”, a scris Jens Stoltenberg, secretarul genral NATO, pe Twitter.
 

Talibanii au condamnat atacul de la aeroport, dar au precizat că exploziile au avut loc în zone în care securitatea era asigurată de forțele americane, potrivit The Guardian.