1.4 C
București
joi, 9 decembrie 2021 - 12:50
No menu items!

FOTO/ Armata Rusiei antrenează câini să sară cu parașuta

spot_img

Forțele armate ruse fac testele finale ale unui sistem de parașută comun pentru oameni și câini, astfel încât aceștia să poată sări cu parașuta și să ajungă împreună  în zone greu accesibile.

Noul echipament a fost proiectat de fabrica de parașute Ivanovo, pe care președintele rus Vladimir Putin a vizitat-o în martie 2020.

Sistemul este conceput pentru a parașuta un câine de la o altitudine de până la 4.000 de metri împreună cu un parașutist sau în tandem cu un parașutist și un dresor.

Andrei Toporkov, un specialist în testarea de parașute care a participat la exercițiul cu câini de serviciu, a spus că toate animalele au rezistat bine la saltul din aer.

„Câinii s-au antrenat pentru zbor și rezistă bine. În timp ce se află la bordul unei aeronave, se uită prin hublou și examinează solul și norii. Trec ușor prin momentul ieșirii din avion și nu au probleme cu căderea liberă. Se întorc spre stânga și spre dreapta, urmăresc pământul și încep să facă mișcări rapide cu labele în încercarea de a ateriza”, a spus el.

Noul sistem de parașute ar urma să fie livrat Ministerului Apărării începând de anul viitor.