14.8 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 23:07

FOTO/ 17 răniți, între care 5 copii, în accidentul de pe Autostrada Soarelui

spot_img

Numărul răniților este în creștere în urma carambolului care a avut loc pe A2, la Medgidia. Până acum 17 persoane, între care 5 copii, au fost transportate la spital de ambulanțele care continuă să ajungă la fața locului.

Potrivit șefului DSU, Raed Arafat, au există 3 zone în care s-au produs accidente.

Până în prezent au fost transportate la spital 17 persoane, printre care și 5 copii. Există și persoane cu răni mai ușoare, dar și persoane care primesc îngrijiri încă la fața locului și sunt evaluate.

„A fost activat planul roșu. E totul în curs. Sunt medici din București, Călărași, Ialomița, Constanța care intervin la fața locului. Sunt și copii implicați în accident. Nu avem date despre rănile avute”, a spus Raed Arafat la Digi24.

Raed Arafat a mai precizat că la fața locului o să fie trimis și un elicopter, în urma carambolului fiind activate planul roșu și cel alb.

Planul alb de intervenție înseamnă că toate unitățile medicale sunt alertate, spitalele care au unități de primiri urgențe, medicii sunt informați că urmează să vină un număr mare de pacienți și trebuie să fie pregătiți să îi preia.

E încă activ un plan roșu de intervenție care înseamnă deplasarea unui număr mare de resurse la fața locului.

De asemenea, Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Constanța a transmis că în carambol au fost implicate 40 de autoturisme.

“În această dimineață, în condiții de vizibilitate redusă de ceață, pe Autostrada A2, km 183, pe sensul de mers spre Constanța, s-a produs un carambol rutier în care au fost implicate în jur de 40 autovehicule (până la această oră, acesta e numărul). Traficul rutier este deviat pe DN 22C, fiind dirijat de poliție”, a precizat DRDP Constanța.

                                                                                                                    Adina Silav