28 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 14:47
No menu items!

Fostul viceprimar Ștefan Spiridon critică demagogia politicienilor: Eu nu i-am uitat pe veterani de 1 Decembrie. FOTO

spot_img

Fostul viceprimar al sectorului 4, până în iunie 2016, Ștefan Spiridon, critică demagogia politicienilor „care se înghesuie, care mai de care, pe la parada de 1 Decembrie, dându-şi coate ca să apară în obiectivele camerelor de luat vederi”.

Spre deosebire de politicienii care vor să prindă un loc la tribuna oficială de la Arcul de Triumf, medicul Ștefan Spiridon a bătut la ușile veteranilor de război, chiar dacă unele au fost deschise de văduve, pentru a le cinsti cum se cuvine memoria, cu ocazia Zilei Naționale de 1 Decembrie.

Dacă „pe aceşti oameni autorităţile i-au uitat” și nu i-au invitat la paradă, fostul viceprimar nu i-a uitat și le-a arătat respectul său. „Eu nu am uitat şi nu am să să uit să le demonstrez întotdeauna întrega mea preţuire şi respectul meu”, a scris Ștefan Spiridon pe Facebook.

Politicienii care se înghesuie, care mai de care, pe la parada de 1 Decembrie, dându-şi coate ca să apară în obiectivele camerelor de luat vederi, care îşi postează pe Facebook cât de mult îşi iubesc Ţara şi câte fac ei pentru romani, când, în realitate, le pasă doar de câte like-uri înregistrează la o postare…toţi aceştia nu ştiu despre ce vorbesc eu acum. Demagogi şi aserviţi partidelor, înnebuniţi să prindă un loc pe listele pentru alegeri, au uitat demult de oameni şi să mai fie oameni. Seara trecută, înainte de Ziua Naţională a României, cu respect deosebit şi înaltă consideraţie, am bătut la ușa veteranilor de război din Sectorul 4. Mi-au deschis miraţi, emoţionaţi până la lacrimi, pentru că se considerau uitaţi şi aproape că nu mai credeau că membrilor comunităţii le mai pasă de ei. În unele situaţii, mi-au deschis doamne triste, văduvele celor care, prin curajul şi dăruirea lor faţă de Ţară, au creat premisele dezvoltării României pe care o cunoaştem şi o iubim astăzi. Le-am cinstit memoria celor care nu mai sunt printre noi, iar lor, martorilor în viaţă ale acelor vremuri de arme, în care dragostea de ţara era crezul de suflet al fiecărui roman, pentru care mergea până la sacrificiul suprem, le-am mulţumit pentru vitejia şi faptul că reprezintă un model în cadrul comunităţii locale. I-am ascultat depănând amintiri şi am deprins de la ei lecţia demnităţii şi a modestiei. Pe aceşti oameni autorităţile i-au uitat, nu îşi amintesc de ei nici pe 1 Decembrie. Ei nu sunt invitaţi la paradă şi nu li se acordă vreun sprijin. Trăiesc simplu şi demn, în spiritul adevăratelor valori morale şi sociale, pe care mulţi dintre noi le-au uitat. Eu nu am uitat şi nu am să să uit să le demonstrez întotdeauna întrega mea preţuire şi respectul meu. Ei îşi iubesc Ţara cu adevărat, nu politicienii, pentru care 1 Decembrie 2016 este doar o altă zi din campania electorală pentru alegerile parlamentare. Ţin să precizez că nu candidez pe vreo listă, ci doar la titlul de suflet de „roman în adevăratul sens al cuvântului”. La mulţi ani, Ţara mea frumoasă, la mulţi ani, romani adevăraţi!

Ștefan Spiridon
Facebook

Olimpia Diaconiuc