12.1 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 21:42

Fostul vicepreședinte BRD Sorin Popa află azi acuzațiile procurorilor DIICOT

spot_img

Sorin Popa, fost vicepreşedinte BRD, a venit joi la DIICOT, fiind citat pentru a da declaraţii în dosarul privind acordarea ilegală de credite

Sorin Popa a renunțat la mandatul de membru al CA în BRD

Sorin Popa a mai fost citat pe 19 mai la DIICOT, atunci când procurorii au anunțat că s-a început urmărirea penală pe numele a 30 de persoane. Avocații fostului vicepreședinte al BRD i-au anunțat însă pe anchetatori că Popa este în Franța și nu poate ajunge la audieri.

Surse judiciare spun că lui sorin Popa i se vor aduce la cunoștință acuzațiile de complicitate la spălare de bani și abuz în serviciu, în dosarul în care grupul infracțional ar fi adus BRD un prejuduciu de peste 43 de milioane de euro.

procurorii spun că din 2007, la nivelul conducerii executive a BRD a fost inițiat grupul infracțional  care a acţionat în mod concertat, pentru a obţine importante sume de bani, din fraudarea sistenului bancar.

Șefii de la BRD care au acordat 17 credite ilegale sunt acuzați de procurori că i-au instigat și pe alți angajați, subordonați ai lor, să aprobe acordarea creditelor prefernțiale, deși știau că pentru niciun dosar nu erau îndeplinite condițiile minime de creditare și că imobilele folosite pentru garantarea creditelor au fost supraevaluate de evaluatorii agreaţi de bancă.

Printre clienții de lux ai BRD, care au obținut credite ilegale se numără Adrian Sârbu, fostul boss al Pro TV, Remus Truică, dar și fostul senator Sorin Roșca Stănescu.